Еволюція становлення та розвитку теорії управління ризиками - Жадан, Тетяна Андріївна; Жадан, Юлія Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті узагальнено, систематизовано та виділено основні етапи становлення і розвитку теорії управління ризиками у взаємозв'язку з окремими математичними теоріями, що дає змогу усвідомити історичні витоки її появи, глибше зрозуміти її наукові концепції, зв’язки з іншими теоріями і науками, особливості застосування математичного інструментарію та оцінити подальші перспективи розвитку.
Keywords: ризик; теорія управління ризиками; прибуток