Омельченко, В. С.2015-07-132015-07-132015Омельченко В. С. Наукове обгрунтування параметрів іммобілізації амілолітичних ферментів на мікрочасточки Fe₃O₄ / В. С. Омельченко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 7 (1116). – С. 131-136.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15997Стаття присвячена комплексному дослідженню основних параметрів іммобілізації ферментів амілолітичного комплексу за допомогою біфункційного агенту – глутарового альдегіду. При активації аміномодифікованої кремнійвмісної поверхні часточок Fe₃O₄ глутаральдегідним розчином з різною масовою часткою глутарового альдегіду спостерігається закономірне зниження масової частки білка в контактному розчині. Визначено раціональну концентрацію фермента при іммобілізації, вище якої не спостерігається значних змін у величинах активності іммобілізованих амілолітичних ферментів.The article is devoted to complex research of the basic parameters of amylolytic enzyme immobilization of the complex via a bifunctional agent – glutaraldehyde. When activated, the silicon surface of the particles aminomodifitsirovannoy Fe₃O₄ glutaraldegidn solution with different mass fractions of glutaraldehyde, a regular decrease in the mass fraction of protein in the contact solution. The rational concentration of the starting enzyme for immobilization, above which is not observed significant changes in the activity of the immobilized amylolytic enzymes.ukхарчові технологіїферментиглутаровий альдегідковалентна іммобілізіціяадсорбційна іммобілізаціяcomplex amylolytic enzymesglutaraldehydecovalent immobilizationНаукове обгрунтування параметрів іммобілізації амілолітичних ферментів на мікрочасточки Fe₃O₄Scientific substantiation of parameters amylolytic enzymes immobilization on microparticles Fe₃O₄Article