А. Д. Нестеренко – видатний вчений у галузі приладобудування та електровимірювальної техніки - Лавріненко, Ольга Валеріївна (ФОП Панов А. М., 2020)
Аналіз наукової, організаційної та методичної діяльності професора А. Д. Нестеренка дає змогу вважати його одним із організаторів напряму електроприладобудування в Україні. Доробок вченого складається із понад 80 наукових праць, присвячених електричним та магнітним вимірюванням, теоретичним основам електротехніки, розробці теорії фазометрів та систем автоматичного врівноважування. Під його плідним керівництвом захистили свої наукові роботи 19 кандидатів та 4 доктори наук.
Keywords: Нестеренко Анатолій Дмитрович; біографія; Київський політехнічний інститут; теоретична електротехніка