Методичні вказівки до самостійної роботи з освітнього компоненту "Фізіологія спорту і рухової активності" - Блещунова, Катерина Миколаївна; Любієва, Вікторія Альбертівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Зміст самостійних завдань відповідає вимогам силабусу та програми навчальної дисципліни «Фізіологія спорту і рухової активності». Формами організації самостійної роботи студентів при вивченні матеріалу дисципліни є: 1) опрацювання теоретичних основ лекційного матеріалу; 2) вивчення окремих тем, питань, що передбачені для самостійного опрацювання; 3) підготовка до виконання практичних та лабораторних робіт; 4) підготовка до поточного контролю знань; 5) актуалізація вивченого матеріалу курсу перед екзаменом. Самостійна робота студентів покликана не лише закріплювати і поглиблювати знання, отримані на аудиторних заняттях, але і сприяти розвитку у студентів творчих навичок, ініціативи, умінню організувати свій час. При виконанні самостійної роботи студентові бажано прочитати теоретич ний матеріал не лише у підручниках і навчальних посібниках, але й познайомитися з публікаціями в періодичних виданнях. Виконання індивідуальних завдань у формі курсової роботи передбачає вивчення, творче осмислення та систематизацію навчального матеріалу з досліджуваної проблеми; поповнення і поглиблення набутих у процесі аудиторної роботи знань, умінь і навичок (самостійний пошук інформаційних джерел, роботу з Інтернетом для отримання найновішої інформації з різних проблем наукової та педагогічної діяльності, їх аналіз); обґрунтування власної позиції щодо шляхів розв’язання проблеми. Перевірка виконання самостійної роботи проводиться під час поточного, проміжного й підсумкового контролю.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; спорт; фізіологія спорту; рухова активність; біологічні ритми організму