Одержання покрівельних бітумів і бітумних мастик з використанням гумової крихти - Александров, Дмитро Юрійович; Хлібишин, Юрій Ярославович; Юзифишин, Володимир Михайлович; Гринишин, Олег Богданович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У роботі описано результати вивчення процесу одержання бітумних композиційних матеріалів, до складу яких входить гумова крихта, одержана подрібненням зношених автомобільних шин. Трикомпонентні системи складаються з бітуму, гумової крихти та пластифікатора і можуть в подальшому використовуватися як в’яжуче для покрівельних рулонних матеріалів або як бітумні мастики для ізоляції підземних трубопроводів.
Keywords: нафтовий бітум; модифікація; висока пластичність; довговічність; тріщиностійкість; пластифікатори; експлуатаційні властивості; дослідження; технологія речовин