Дослідження та випробування системи ручного відключення електромагнітного приводу для вакуумного відмикача середньої напруги - М'якінький, Олег Володимирович (НТУ "ХПІ", 2009)
Проведено огляд існуючих систем ручного відключення приводів вакуумних відмикачів середньої напруги. Розроблено методику імітації протидіючих сил реальних відмикачів. Розраховано та експериментально перевірено статичну тягову та протидіючу характеристики ручного відключення приводу. Отримано діапазони спрацьовування механізму ручного відключення з урахуванням зношення контактів та значення граничного зношення. Проведено аналіз причин розбіжності розрахункових та експериментальних даних.

An analysis of systems for manual disconnection of drives in vacuum medium voltage circuit-breakers is resulted. The method imitative of counteractive forces imitation in the circuit-breakers is developed. Tractive and counteractive static characteristics of the drive are determined and researched. The manual disconnection diapason and the peak consumption value are determined provide of contacts wear and the peak consumption. An analysis of reasons causing the mismatch of computing and testing results is done.
Researches and tests of a hand disconnecting system for an electromagnetic drive in vacuum medium voltage circuit-breakers
Keywords: вакуумно дугогасна камера; механізм; зношення; електромагнітний привод; vacuum circuit-breaker; electromagnetic drive; manual disconnection; contact consumption