Особливості та зміст основних етапів становлення компетентнісного підходу до управління персоналом - Дєгтяр, Олег; Непомнящий, Олександр (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті наводиться узагальнений аналіз основних етапів становлення компетентнісного підходу до управління персоналом. Визначено, що моделям компетенцій, відводиться головна роль у системі управління компетентністю персоналу. Також запропоновано шляхи удосконалення напрямів впровадження компетентнісного підходу до управління персоналом в організаціях.

The article provides a generalized analysis of the main stages of formation of competence approach to personnel management. It is determined that the competency models play a key role in the management system, competence of personnel. Also suggested ways of improving areas of implementing of competency approach in personnel management in organizations
The features and content of the main stages of formation of competence approach to personnel management
Keywords: кваліфікація; модель компетенції; організація; кваліфікація працівників; staff competence; qualification