Закономірності електролітичного нанесення золота на поверхню нержавіючої сталі - Смірнова, Ольга Леонідівна; Мішина, О. Б. (НТУ "ХПІ", 2009)
Робота присвячена розробці неціанідного електроліту для осадження покриття золотом на поверхню нержавіючої сталі та вивченню закономірностей процесу електрокристалізації осаду. Об’єктом дослідження є нержавіючі сталі марок Х18Н9Т та Х20Н14С2, які широко застосовуються у різних галузях вітчизняної промисловості.

The work is devoted to the development of cyanideless electrolyte for deposition of gold coating onto the surface of stainless steel and to the study of regularities of the processes occurring at electrodepositing of the sediment. Studied objects are stainless steel grades Х18Н9Т and Х20Н14С2, widely applied in various fields of domestic industry.
Keywords: неціанідний електроліт; електрокристалізація осаду; сталь марки Х18Н9Т; сталь марки Х20Н14С2; технологічні параметри; солянокислий електроліт; адгезійні властивості; КХСЦ – електроліт