Тренажери з інтеграцією штучного інтелекту для адаптивного тренування та реабілітації - Тимко, Євген Миколайович; Ковальов, Олег Володимирович; Харківський, І. Г. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Питання реабілітації нині є надзвичайно актуальним для України. Велика кількість поранених бійців потребують правильного та ефективного підходу для повернення до повноцінного життя. Звичайні люди, що з певних причин зазнали травм теж потребують якісної реабілітації. Тому ця робота зосереджена на дослідженні потенціалу використання сучасних технологій, зокрема штучного інтелекту, для покращення ефективності реабілітаційних та тренувальних процесів. Було досліджено можливість передбачення оптимального навантаження на основі даних про здоров’я пацієнта. Було оцінено складність впровадження систем на основі штучного інтелекту до тренажерів та інших засобів. Також були зроблені висновки щодо сфер найбільш ефективного застосування таких технологій.
Keywords: штучний інтелект; тренажери; машинне навчання; адаптивне тренування; реабілітація; нейронні мережі; інтеграція; повноцінне життя