Розрахунок характеристик трансформаторів, електричних машин та апаратів - Шевченко, Валентина Володимирівна; Дунєв, Олексій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Методичні рекомендації призначені для закріплення теоретичних знань та відпрацювання практичних навичок розрахунку характеристик трансформаторів, електричних машин і апаратів. Предметом вивчення є електричні машини різних видів (генератори і двигуни), силові трансформатори та основні електричні апарати - основне електрообладнання всіх енергетичних систем (електростанцій, підстанцій, систем електропостачання) і електроприводів промислових і сільськогосподарських виробництв, побутової, медичної техніки, транспорту.
Keywords: методичні вказівки; трансформатори; електричні машини; електричні апарати; генератори; двигуни