Спосіб нікелювання алюмінієвих сплавів - Байрачний, Борис Іванович; Трубнікова, Лариса Валентинівна; Ляшко, Тетяна Володимирівна; Водолаженко, Марія Олександрівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2005)
Спосіб нікелювання алюмінієвих сплавів, що включає електролітичне нанесення підшару нікелю з електроліту, який містить амоній-іони, і наступне нікелювання в основному електроліті, який відрізняється тим, що електролітичне нанесення підшару нікелю здійснюють у розчині ванни уловлювання основного електроліту нікелювання, додатково вводять аміак у кількості 3-4 г/дм³, використовують оксиднонікелеві аноди при густині струму 100-300 А/м² і підтримують концентрацію іонів нікелю в розчині 2-3 г/дм³.
Keywords: модель корисна; патент; гальваностегія; електроліт; аміак