Удосконалення нормування витрат паливного газу на виробничо-технологічні потреби газотранспортної системи - Маляренко, В. А.; Фіш, С. Б.; Ільченко, М. Б. (НТУ "ХПІ", 2012)
Проведено аналізування основних факторів, що впливають на норми витрат паливного газу газоперекачувальними агрегатами. Запропоновано підхід і отримано результати розрахунку уточнюючих коефіцієнтів (поправок) до початкових норм з урахуванням технічний стан газоперекачувальних агрегатів і вплив утилізаторів тепла вихлопних газів

There were analyzed mane factors, affecting gas-pumping units fuel gas norms. There were proposed treatment and obtained results for calculation of gas-pumping units beginning norms specifying coeffi cients
Unit costs normalization enhancement for gas transmission systems manufacturing-technology costs
Keywords: газоперекачувальні агрегати; уточнюючі коефіцієнти; вихлопні гази; коефіцієнти завантаження,; котли-утилізатори; джерело енергії