Особенности модульной структуры комплексных функциональных математических моделей машин наземного обеспечения полетов на базе тягача Т-155 - Волонцевич, Дмитрий Олегович; Гаркуша, А. А.; Русавский, А. Д. (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті викладені особливості складання комплексних функціональних математичних моделей колісних землерийно-транспортних машин на базі шарнірно-сполучених колісних машин у порівнянні зі звичайними багатовісними колісними автомобілями, а також наведений приклад структури модульної побудови програмного комплексу, що реалізує математичний апарат згаданої комплексної функціональної математичної моделі.

In a paper features of drawing up of complex functional mathematical models of wheel digging-transport machines are explained on the basis of the hinge-jointed wheel machines in comparison by usual multiaxis wheel automobiles, and the example of structure of modular construction of the program complex realizing the mathematical device of specified complex functional mathematical model is submitted.
Keywords: шарнирно-сочлененные машины; математическое моделирование; дифференциальные уравнения; колесные машины; гусеничные машины; модуль; тягач