Дослідження форми і величини наведених перенапруг, що виникають в повітряних лініях із захищеними проводами при ударах блискавки - Шевченко, Сергій Юрійович; Довгалюк, О. М.; Піротті, Олексій Євгенович; Єрмоленко, Б. Ф.; Дривецький, Станіслав Ігорович (Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, 2015)
Проведено експериментальні дослідження зміни фронту індукованої перенапруги порівняно з вихідним імпульсом напруги, а також вимірювання амплітуди індуковано

Проведены экспериментальные исследования изменения фронта индуктированного перенапряжения по сравнению с исходным импульсом напряжения, а также измерения амплитуды индуцированного на проводе импульса перенапряжений

Experimental researches of the induced changes in of the front surge compared with the initial voltage pulse and measure the amplitude an induced impulse of overvoltage on the wire.
Исследование формы и величины наведенных перенапряжений, возникающих в воздушных линиях с защищенными проводами при ударах молнии
Research of Form and Magnitude of Induced Surges Occurring in Overhead Lines with Protected Wires when Lightning Strikes
Keywords: індукована перенапруга; вихідний імпульс напруги; розподільчі електричні мережі; аварійні відключення