"Третій сектор" як основа громадянського суспільства - Білецький, Володимир Стефанович (Український культурологічний центр, 2004)
Стаття стосується актуальної проблеми побудови нового громадянського суспільства в Україні. Виконано компаративний аналіз розвитку "третього сектору" в Україні, країнах СНД та країнах Заходу. Акцентована увага на особливій ролі недержавних аналітичних центрів (Think tank) як "п’ятої влади". Сформульовано ряд висновків та зауваг спрямованих на пошуку шляхів оптимальної розбудови українського третього сектору.
Keywords: недержавні неприбуткові органiзацiї; аналітичні центри; інституційні інвестори; економіка; венчурний капітал