Дифузія кисню та хімічно наведені напруження в перовськитоподібних керамічних мембранах - Гончарова, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2008)
Числові дослідження даної роботи пов'язані з урахуванням впливу явища дифузії кисню й хімічного розширення в розрахунках залежних від часу розподілень хімічно наведених напружень в перовськитоподібних керамічних мембранах із застосуванням програмного комплексу ANSYS. Проаналізовані отримані чисельні результати.

In this paper, a comprehensive numerical investigation has been carried out with the main focus directed at the understanding on how diffusion of the oxygen ions and chemical expansion affect the time dependent and chemically inducted stress distribution in the perovskite ceramics membranes using software ANSYS. The obtained numerical results have been analyzed.
Keywords: програмний комплекс ANSYS; деформування; концентрація кисню; коефіцієнт теплопровідності; напруження