Актуальні питання оподаткування прибутку - Мелень, Олена Валентинівна; Лукаш, С. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена проблемам оподаткування та гармонізації прибутку в Україні і в країнах Європейського Союзу. Розглянуто та проаналізовано роль процентних ставок податку на прибуток в країнах ЄС і в Україні.

The article deals with the problems of harmonization of taxation and arrived in Ukraine and in the countries of the European Union. Reviewed and analyzed the role of interest rates of income tax inthe EU and Ukraine.
Keywords: податкова система; прибуток; облік; податок на прибуток; країни ЄС; податок на доходи фізичних осіб; profit; accounting; income tax; EU; tax on personal income