Forced nonlinear normal modes in the one disk rotor dynamics - Mikhlin, Yuri V.; Perepelkin, Nikolay (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, 2019)
З використання концепції нелінійних нормальних мод коливань розглядаються резонансні вимушені коливання однодискового ротору. Гіроскопічні ефекти, нелінійність у пружних опорах та внутрішні резонанси взято до уваги. Отримано амплітудно-частотні характеристики в околі першого резонансу.
Актуальні проблеми механіки суцільного середовища і міцності конструкцій
Keywords: nonlinear elastic bearings; Rauscher method; rotor; vibration; нелінійні пружні підшипники; метод Раушера; незбалансований ротор; вібрація