Оцінка рівня засвоєння термінологічної системи обмеженої галузі знань - Пєтков, Олександр Олександрович (Институт информационных технологий и средств обучения НАПН Украины, 2012)
У статті розглянута модель комп'ютеризованого контролю рівня засвоєння термінологічної системи навчального курсу. Наведено результати педагогічного експерименту, проведеного із залученням студентів четвертого року навчання, наукового й інженерно-технічного персоналу. Результати отримані з використанням тесту, розробленого на базі запропонованої моделі. Показано, що тест має достатні діагностичні характеристики й виключає можливість одержання респондентом позитивної оцінки без вивчення контрольованого матеріалу незалежно від рівня його загальної підготовки.

The model of the computerized control of a mastering level of terminological system of a training course is considered in the article. Results of the pedagogical experiment leading with attraction of the fourth year training students, the scientific and technical personnel are operated. Results are received with using of the test developed on the basis of offered model. It is shown, that the test has sufficient diagnostic characteristics and excludes an opportunity of reception by the respondent of a positive estimation without studying a controllable material independent of his general preparation leve
Estimation of mastering level of terminological system of the knowledge limited field
Keywords: комп'ютеризований контроль знань; тест; діагностика; модель; computerized control of knowledge; test; diagnostics; model