Інтерсекційний підхід для розвитку інклюзивного інформаційного суспільства в Україні - Маліков, Василь Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Сучасний світ відзначається небаченою до цього динамікою та інтенсивністю міжкультурної взаємодії на рівні суспільства в цілому та окремих місцевих спільнот і колективів. Метою доповіді є визначення цінності інтерсекційного підходу для створення безпечного і дружнього публічного простору та розбудови вітчизняного суспільства на принципах інклюзивності та недискримінації. Упровадження інклюзивності спирається на співпрацю молодіжних, наукових, громадських асоціацій з національною і місцевою владою, освітніми установами та правоохоронними органами. Потрібен високий рівень соціального діалогу щодо сприйняття ідей різності і разом з тим рівності людей, враховуючи їхню належність до соціально вразливих груп за однією або кількома ознаками.
Keywords: інтерсекційні підходи; інтерсекційність; вразливі соціальні групи; інклюзивність; інформаційне суспільство