Національна гуманітарно-технічна еліта: реалії та перспективи підготовки - Романовський, Олександр Георгійович (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили, 2004)
Розглянуто зміст і сутність поняття “гуманітарно-технічна еліта” та самої концепції її формування. Доведено необхідність розробки концепції формування гуманітарно-технічної еліти як одного із шляхів нової філософії освіти. Обговорюються реалії та перспективи підготовки фахівців нової формації на досвіді НТУ “ХПІ”.

The contents and substance of concept “humanitarian-technical and administrative elite” and concept its forming is reviewed. The necessity of mining of the concept of forming of humanitarian-technical and administrative elite as one of paths of new philosophy of formation is demonstrated. The realities and outlooks of opening-up of the specialists of a new formation on expertise NTU “KhPI” are considered.
Keywords: школа вища; освіта технічна; підготовка професійна; підготовка фахівців; модель фахівця; гуманізація; концепція; технології інноваційні