Оперативність прийняття управлінських рішень в системі особистісних якостей лідера - Романовський, Олександр Георгійович; Пономарьов, Олександр Семенович; Гура, Тетяна Віталіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглянуто сенс і значення оперативності як надміру важливої, але ще недостатньо дослідженої риси особистості лідера. Показано професійну і особисту значущість оперативності своєчасного прийняття лідером виважених управлінських рішень, особливо у складних проблемних ситуаціях. Наведено та проаналізовано умови й педагогічні технології формування і розвитку оперативності як невід’ємного компонента лідерського потенціалу. Обґрунтовано потребу включення оперативності до складу системи необхідних особистісних якостей лідера.

The author considers the sense and significance of efficiency as an extremely important, but still insufficiently studied quality of a leader’s personality. Shows the professional and personal importance of the promptness of the timely adoption of adequate management decisions by the leader, especially in difficult problem situations. The conditions and pedagogical technologies for the formation and development of efficiency as an integral component of leadership potential are presented and analyzed. The need to include efficiency in the system of necessary personal qualities of a leader has been substantiated.
Effectiveness of management decision making in the system of personal qualities of a leader
Keywords: своєчасність; адекватність; лідерський потенціал; педагогічні умови; timeliness; adequacy; leadership potential; pedagogical conditions