Аналіз причин реформи російської православної церковної школи 1867-1869 рр. - Мешковая, Світлана Іванівна (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті, на підставі надрукованих та архівних джерел, визначені й проаналізовані головні причини духовно-навчальної реформи 1867-1869 рр. в Російській імперії.

In this paper, based on historical sources, the main reasons for the spiritual and educational reform 1867-1869 in the Russian Empire were identified.
Keywords: реформування систем освіти; архівні джерела; духовно-навчальна реформа; Російська імперія