Моделирование реалистичных эффектов освещенности трехмерных сцен объектов в реальном времени - Безменов, Николай Иванович; Богарсуков, А. С.; Явников, Р. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті розглянуто питання формування реалістичних зображень тривимірних сцен в реальному часі. Аналізуються й порівнюються між собою методи, які базуються на моделі локального та глобального освітлення. На підставі результатів порівняння робляться висновки щодо доцільності використання кожного з них для рішення поставленої задачі.
Keywords: компьютерная графика; КГ; процессор графического ускорителя; метод трассировки лучей; частота кадров; метод диффузионного отражения; GPU; CPU