Використання інструментів управління знаннями для підвищення ефективності взаємодії університетів та промисловості - Штейнбрехер, Дар'я Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2017)
Представлено огляд основних напрямків діяльності університетів в галузі трансферу знань та запропоновано концептуальну схему взаємодії університетів та промисловості. Викладено фактори негативного впливу на стійкий розвиток системи кооперації університетів і промисловості. Запропоновано, онтологічну модель кооперації університетів з підприємствами промислової галузі, що розроблена за допомогою сучасних інструментів управління знаннями. Модель апробована трьома українськими ВНЗ в рамках проекту Темпус. Підкреслено необхідність впровадження моделі трансферу знань, яка дозволяє підвищити інноваційний потенціал вітчизняних підприємств.

There have been proposed the overview of the main activities of universities in knowledge transfer and proposed conceptual framework of collaboration between universities and industry. Expounded list of factors which influence knowledge management tools at the university level, affecting the sustainability of the system of cooperation between universities and industry. The ontology model of cooperation between universities and industry was developed in connection with modern knowledge management tools. The model was tested by three Ukrainian universities as part of the Tempus project. Was emphasized the necessity of knowledge transfer model implementation, which can increase the innovative capacity of Ukrainian industry.
Using the knowledge management tools to improve interaction between universities and industry
Keywords: кооперація; промисловість; модель; інновації; ВНЗ; інноваційний потенціал; knowledge management; collaboration; industry; university; model; innovations