Визначення динамічних навантажень в тримасових системах - Офій, Віктор Васильович; Рахманий, А. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглядаються тримасові динамічні системи механізму піднімання. Приводиться система диференційних рівнянь, надається її аналітичний розв’язок, амплітуди, частоти та часткові розв’язки.

The article deals with three mass lifting gears. The system of differential equation, its analytical solution, amplitudes, frequencies, end particular solutions are given.
Keywords: розрахункові схеми; тримасова система; обертальний рух; момент інерції; коефіцієнт жорсткості; крутні моменти