Методологічні основи наукових досліджень - Посвятенко, Наталія Іванівна; Тверитникова, Олена Євгенівна; Посвятенко, Едуард Карпович; Демідова, Юлія Євгенівна (Факт, 2022)
У підручнику висвітлені теоретико-методологічні основи організації та проведення науково-дослідної діяльності. Розглянуто поняття, принципи та особливості планування теоретичних та експериментальних досліджень, питання раціонального планування і організації наукової діяльності. Охарактеризовано основні вимоги та правила написання, захисту таких кваліфікаційних робіт, як курсові, магістерські та дисертаційні роботи. Окремі розділи присвячені винахідництву. Підручник призначається для відповідних навчальних дисциплін магістрів та аспірантів у галузі технічних наук.
Keywords: підручник; природничі науки; експериментальні наукові дослідження; стандартизація; сертифікація; інформаційне забезпечення; винахідництво; курсові роботи; магістерські роботи; дисертаційні роботи; методика підготовки