Вища освіта як показник суспільного та індивідуального інтелектуального потенціалу - Дольська, Ольга Олексіївна (НТУ "ХПІ", 2015)
Вища освіта все більш стає тим потенціалом, який формує суспільний, соціальний та інтелектуальний капітал будь-якої країни. Системний аналіз, що направляє дослідника зверху донизу, не концентрується на органічних течіях внутрішнього індивідуального інтелектуального потенціалу людини. Отже, щоб вияснити, як університети змінюють свій образ дії, як впливають на характер та стан людини, не можна обмежуватися аналізом роботи університету тільки зверху і ззовні. Найкращий шлях – провести дослідження, що орієнтується на характер роботи університету знизу догори, а також – зсередини назовні. Самі ж трансформації університетів за рахунок рішучої організаційної дії будуть тільки зростати.

Higher Education is More became topics potential form public, social and individual capital any country. Systemic analysis traditionally Study aimed at high school work from above down. But study individually intellectual potential man demand conducts analysis from the inside. For study inside individually intelligence of power need in for analysis – from within outdoor. There is need study thy work of University from below to upward. Transformations of University will grow.
Higher education as the figure socially and individually of intelligence power
Keywords: університет; капітал інтелектуальний; капітал соціальний; капітал культурний; цінності; школа вища; university; intelligence capital; social capital