Трансформаційні бізнес-практики та їх вплив на ринок праці - Книш, Інна Василівна (Scientific Publishing Center "InterConf", 2023)
Розглянуто оприлюднений на Всесвітньому економічному форумі Четвертий звіт Future of Jobs 2023 щодо трансформаційних змін на світовому ринку праці, спричинених інноваційними та технологічними зрушеннями. Зазначено, що в Україні (поки що) таких досліджень не проводилося. Запропоновано простежити трансформативні практики українського бізнесу на ринку праці на основі досліджень: Forbes щодо рейтингу підприємств-лідерів та Work.ua щодо показників зарплат у 2023 році та тенденціях змін оплати в різних регіонах та галузях праці в Україні. Окреслені перспективи цих змін у світі на найближчі п’ять років.
Keywords: Четвертий звіт Future of Jobs 2023; Forbes; work.ua; ринок праці; інновації; NBIC-ініціативи; "жорсткі навички"; "м'які навички"