Дослідження впливу різних армуючих матеріалів на властивості препрега - Солнцева, І. Л.; Хмелевська, І. О.; Луковенко, О. О.; Чернов, Є. І.; Гришко, Є. К.; Близнюк, Олександр Вікторович (НТУ "ХПІ", 2006)
У роботі наведені результати дослідження пружно-міцностних властивостей поліефірних препрегів після твердіння, в залежності від застосування різних армуючих матеріалів, таких як склотканини, вуглетканини та поліамідні тканини. Встановлено, що застосування гібридних армуючих систем з чергуванням шарів різної природи дозволяє створювати матеріали з заданим комплексом пружно- міцностних властивостей.
Keywords: протезно-ортопедичні вироби; композиційні матеріали; пружно-міцностні властивості; гібридні композиційні матеріали; гібридний ефект