Диагностика заболеваний сердечно-сосудистой системы на основе контроля низкоамплитудных колебаний ЭКГ-сигнала - Мащенко, Татьяна Георгиевна; Борисенко, М. О. (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті розглянута проблема необхідності діагностування захворювань серцево-судинної системи як у дорослих людей, так і у молоді під час масового контролю стану роботи серця. Представлена сутність нового методу аналізу ЕКГ-сигналу на основі контролю низькоамплітудних коливань, за допомогою якого можна забезпечити виявлення патологій на догоспитальному етапі або побачити розвиток негативних тенденцій на самих ранніх стадіях захворювання.

The problem of needs to diagnosticate of cardiovascular system diseases as of adults also of young to during mass control of state of heart working is considered in the article. The essence of a new method of analysis EKG – the signal on basis of control of low-amplitude oscillations with help of which is possible to ensure detection of pathology on pre – admission stage or to see development of negative tendency on the earliest stage of sickness is introduced.
Keywords: ишемическая болезнь сердца; ИБС; биогенератор сердца; БГС; метод дисперсионного картирования; электродинамическая модель