Спосіб відновлення морфо-функціональних властивостей еритроцитів після гіпотермічного зберігання донорської крові - Гулевський, Олександр Кирилович; Жаркова, Євгенія Євгеніївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Спосіб відновлення морфо-функціональних властивостей еритроцитів після гіпотермічного зберігання донорської крові включає інкубацію цільної донорської крові з реабілітуючим середовищем. Як реабілітуюче середовище використовують низькомолекулярну фракцію (до 5 кДа) кордової крові.
Keywords: патент; корисна модель; кріобіологія; кріомедицина; низькомолекулярна фракція кордової крові