Дослідження методів оцінки ризиків корпорацій - Посохов, Ігор Михайлович (Дніпропетровський ун-тет ім. Альфреда Нобеля, 2013)
Виконано аналіз наукових розробок вчених з проблеми дослідження методів оцінки ризиків, порівняльний аналіз основних розглянутих методів оцінки ризику. Запропоновано технологію проведення експертних оцінок ризиків корпорації, розкрито специфіку цієї технології. Зроблено висновок, що для успішного ведення бізнесу необхідне поєднання класичних методів оцінки та управління ризиками із математико-статистичними та сучасними методами з використанням програмування.

The analysis of scientific research scientists on the issue of risk-assessment study, a comparative analysis of the main methods considered risk assessment. A technology expert assessments of risks Corporation disclosed the specifics of this technology, the conclusion is drawn that for a successful business requires a combination of classical methods of risk assessment and management with mathematical and statistical methods and using modern programming.
Keywords: класифікація ризиків; ризик-менеджмент; програмування; бізнес; risk assessment methods; classification of risks; corporation