Трансформатор потенційної енергії потоку у теплову енергію - Фик, Ілля Михайлович; Собчук, Михайло Петрович; Фик, Михайло Ілліч (ДП "Український інститут промислової власності", 2009)
1. Трансформатор потенційної енергії потоку у теплову енергію, що містить нагрівальні елементи та теплообмінник, причому теплообмінник має патрубок виходу підігрітого газу, який відрізняється тим, що він додатково містить другий теплообмінник, який має патрубки входу та виходу, при цьому патрубок виходу першого теплообмінника з'єднується зі входом другого теплообмінника, а другий теплообмінник виконаний у вигляді труби U-подібної форми і розташований нижче поверхні землі, причому нижча частина теплообмінника розташована у місці знаходження ґрунтових вод. 2. Трансформатор за п. 1, який відрізняється тим, що другий теплообмінник оснащений тепловими трубками, які розташовані на його зовнішній поверхні у місці знаходження ґрунтових вод, та заповнений кульками до рівня ґрунтових вод. 3. Трансформатор за пп. 1 та 2, який відрізняється тим, що навколо другого теплообмінника розташовані обсадні кільця.
Keywords: патент; корисна модель; газова промисловість; гофри; елементи струмонесучі; підігрівання газу; теплообмінник; котушка магнітна