Аналіз сплайн-методів з метою їх застосування для обробки контурів зображень - Фразе-Фразенко, О. О. (НТУ "ХПІ", 2012)
Приведено опис та короткий аналіз сплайн-методів, які застосовуються або можуть бути застосовані для контурної обробки зображень. Розглядаються: оператор Лапласа, фільтр Лапласа, матриця Лапласа, оператор Собеля, дискретна функція Гріна, дискретний оператор Шредінгера.

A description and brief analysis of spline methods that are used or can be used for contouring images. Considered: the laplacian, the filter of Laplace, the matrix of Laplace, the operator of Sobel, the discrete Green's function, the discrete Schrödinger operator.
Keywords: оператор Лапласа; фільтр Лапласа; матриця Лапласа; оператор Собеля; дискретна функція Гріна; дискретний оператор Шредінгера; filter of Laplace; matrix of Laplace; operator of Sobel; discrete Green's function; discrete Schrödinger operator