Шляхи вдосконалення організаційної діяльності ТОВ "METRO Cash & Carry" - Волкова, Дар'я Олександрівна; Білоцерківський, Олександр Борисович (Дніпровська академія неперервної освіти, 2023)
Ринок супермаркетів України перебуває на стадії зрілості та конкуренти вже тривалий час працюють на ньому. Для покращення власних конкурентних позицій на ринку підприємство має наближуватися до споживача, формувати з ним довготривалі відносини та розширити обізнаність споживачів про бренд. Саме тому торговельному підприємству необхідно вдосконалювати власні системи організації торгівлі. Метою роботи є розгляд різних аспектів організації роботи універмагів та знаходження шляхів їх покращення. Завдання роботи – огляд та порівняння показників ефективності роботи підприємства відносно змін у обраній стратегії організації торгівлі. У процесі дослідження було застосовано методи системного аналізу економічних явищ. Розроблено рекомендації щодо вдосконалення організаційної діяльності «METRO Cash & Carry», а також рекомендації щодо часткової зміни розміщення товарів та торговельного обслуговування.
Keywords: організація роботи; асортиментна політика; стратегія розміщення; організаційно-економічна характеристика; стимулювання збуту; розміщення товарів; обслуговування; універмаги; збут; споживачі