Використання SWOT-аналізу для оцінки стану та ефективності інтенсифікації очистки багатокомпонентних стічних вод на машинобудівних підприємствах - Босюк, Альона Сергіївна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Тихомирова, Тетяна Сергіївна; Сакун (Баранова), Антоніна Олегівна; Кулініч, С. С. (Видавничий дім "Гельветика", 2023)
Ключовим аспектом сталого розвитку на сучасних машинобудівних підприємствах є зменшення впливу на навколишнє середовище, зокрема, ефективне очищення стічних вод. Інтенсифікація процесів очистки стічних вод стає важливим завданням для досягнення екологічної безпеки та сталого розвитку. Ця дослідницька робота присвячена оцінці стану та ефективності інтенсифікації процесів очистки багатокомпонентних стічних вод на машинобудівних підприємствах за допомогою SWOT-аналізу. SWOT-аналіз (аналіз Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) є потужним інструментом для визначення внутрішніх сильних та слабких сторін підприємства, а також зовнішніх можливостей та загроз. У контексті цього дослідження SWOT-аналіз допоможе ідентифікувати фактори, які впливають на ефективність очистки стічних вод та розробити стратегію покращення цього процесу. Дослідження буде орієнтоване на аналіз поточних методів та технологій очистки стічних вод на машинобудівних підприємствах та визначення їхніх сильних та слабких сторін. Також буде оцінено можливості для інтенсифікації процесів очистки та застосування новітніх технологій для досягнення більш високої ефективності та зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Результати цього дослідження сприятимуть покращенню стратегій управління екологічною відповідальністю на машинобудівних підприємствах та забезпечать їхню сталу екологічну безпеку. Особлива увага буде приділятися інноваційним підходам та можливостям для вдосконалення систем очистки стічних вод та досягнення більшого внеску у збереження навколишнього середовища. Ця робота має значення для підприємств машинобудівного сектору, які прагнуть забезпечити сталий розвиток та підвищити екологічну безпеку своєї діяльності, а також для дослідників, які цікавляться питаннями охорони навколишнього середовища та вдосконаленням технологій очистки стічних вод.

A key aspect of sustainable development at modern machine-building enterprises is reducing their environmental footprint, in particular, efficient wastewater treatment. Intensification of wastewater treatment processes is becoming an important task for achieving environmental safety and sustainable development. This research work is devoted to the assessment of the state and efficiency of intensification of multicomponent wastewater treatment processes at machine-building enterprises using SWOT analysis. The SWOT analysis (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats analysis) is a powerful tool for identifying the internal strengths and weaknesses of an enterprise, as well as external opportunities and threats. In the context of this study, the SWOT analysis will help identify factors that affect the efficiency of wastewater treatment and develop a strategy for improving this process. The study will focus on analyzing existing methods and technologies of wastewater treatment at machine-building enterprises and identifying their strengths and weaknesses. It will also assess opportunities for intensifying treatment processes and applying the latest technologies to achieve higher efficiency and reduce negative environmental impact. The results of this study will contribute to improving environmental responsibility management strategies at machine-building enterprises and ensure their sustainable environmental safety. Particular attention will be paid to innovative approaches and opportunities to improve wastewater treatment systems and achieve a greater contribution to environmental protection. This work is important for enterprises in the machine-building sector that seek to ensure sustainable development and improve the environmental safety of their activities, as well as for researchers interested in environmental protection and the improvement of wastewater treatment technologies.
SWOT-analysis using to assess the state and efficiency of intensification of multicomponent wastewater treatment at machine-building enterprises
Keywords: інтенсифікація очистки; стічні води; аналіз; навколишнє середовище; екологічна безпека; машинобудівне підприємство; intensification of treatment; wastewater; analysis; environment; environmental safety; machine-building enterprise