Производительность безбуферных многоступенчатых сетей при наличии «горячего» трафика - Дикарев, В. А.; Евграфов, В. Н. (НТУ "ХПИ", 2005)
Багатоступеневі мережі використовуються для з’єднання процесорів та модулів пам’яті в мультипроцесорних системах в архітектурі загальної пам’яті. Розрахунки швидкодії подібних мереж раніше виконувались з припущенням рівномірного доступу до модулів пам’яті. Пріоритетні модулі пам’яті породжують нерівномірний трафік і, як наслідок, зменшення швидкодії мережі. В даній роботі розроблена аналітична модель для розрахунку швидкодії багатоступеневої мережі.

Multistage interconnection networks are used to connect processors to memories in shared memory multiprocessor systems. The performance evaluation of such networks is usually based on the assumption of uniform memory reference pattern. Hot spots in such networks give rise to non-uniform memory reference pattern and result in a degradation in performance. Analytical model for performance evaluation of multistage networks has been developed in this paper.
Keywords: МС; пропускная способность памяти; переключающий елемент; горячий трафик; поток данных