Задачі забезпечення ресурсу підшипників кочення зарезонансних роторних систем - Гапонов, Володимир Степанович; Гайдамака, Анатолій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті пропонується загальний підхід та послідовність дій рішення проблеми забезпечення ресурсу підшипників кочення зарезонансних роторних систем шляхом зміни режиму тертя через покращення властивостей мастильного матеріалу і підтримання їх на потрібному рівні.

The article presents approach towards of the provision recourses of bearings behind the resonance of rotor systems thanks to improvement property’s of greasing and support up to the mark.
Keywords: ресурс підшипників кочення; режим тертя; мастильний матеріал; резонансні частоти; керування; зони контакту