Дискурсивна особистість у ситуації міжкультурного спілкування - Котов, Михайло Володимирович (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, 2012)
У статті розглядаються особливості взаємодії вербальних та невербальних комунікативних компонентів у контексті міжкультурної комунікації. Увага приділяється визначенню характерних особливостей такої взаємодії у залежності від стадії набуття дискурсивною особистістю полікультурної компетенції.

The article deals with the peculiarities of interaction of verbal and non-verbal communicative components within the framework of cross-cultural communication. The emphasis is put on the determination of the nature of such interaction depending on the stage of the acquisition of polycultural competence by the discursive personality.
Keywords: дискурсивна особистість; полікультуралізм; міжкультурна комунікація; полікультурна компетенція; етноцентризм; етнорелятивізм; невербальні компоненти комунікації; discursive personality; polyculturalism; cross-cultural communication; polycultural competence; ethnocentrism; ethnorelativism; non-verbal communicative components