Феномен педагогічної культури у просторі цінностей освіти - Пономарьов, Олександр Семенович (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2016)
Проаналізовано аксіологічні аспекти педагогічної культури. Розглянуто систему цінностей освіти. Показано роль і місце педагогічної культури у просторі цих цінностей. Виявлено сутність і характер взаємозв’язків і взаємовпливу між системою цінностей освіти та загальною і професійною культурою викладача та прояв цих взаємозв’язків в показниках якості його педагогічної діяльності.

The axiological aspects of pedagogical culture are analized. The role and place of culture in the educational space of these values is showing. Revealed the essence and nature of the relationship and interaction between the values of education, general and professional culture of the teacher and the manifestation of these relationships in terms of the quality of its teaching.
The phenomenon of pedagogical culture in the space of values of education
Keywords: виховання; особистісний розвиток; життєві цінності; професійна культура; підготовка кадрів; компетентність викладача; education; pedagogical culture; personal development; life values; values of education