Эффективный алгоритм анализа топографии магнитного поля в задачах оптимального синтеза проходных аксиально-симметричных намагничивающих систем - Гальченко, Владимир Яковлевич; Остапущенко, Дмитрий Леонидович; Якимов, Александр Николаевич (НТУ "ХПИ", 2011)
У роботі наведено економічний у сенсі витрат обчислювальних ресурсів алгоритм аналізу конфігурації магнітного поля вісесиметричних намагнічуючих систем, що містять феромагнітні елементи, методом поверхневих інтегральних рівнянь, який дозволяє реалізувати розв’язок задачі синтезу намагнічуючих пристроїв як задачі глобальної оптимізації з урахуванням лінійної залежності між намагніченістю матеріалу та напруженістю поля.

In this work an effective design method for axisymmetric systems, which contain ferromagnetic elements, based on joint using of the boundary integral equations with a global evolutional multiagent optimization technique, is considered. The linear dependence between magnetization of material and strength of magnetic field has been taken in account.
Keywords: магнитное поле; намагничивающие системы; методы расчета поля; ферромагнитные элементы; метод граничных интегральных уравнений