Визначення ефекту від проведення експортно-імпортних операцій у системі "підприємства – посередники – держава" - Яковлєв, Анатолій Іванович (Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, 2006)
В статті розглянуто методи розрахунку соціально-економічного ефекту від проведення експортно-імпортних операцій, які базуються на розрахунку різниці результатів (валютної виручки) і витрат. Розглянуто склад відповідних статей витрат. Наведено приклад розрахунку ефективності зовнішньоекономічної діяльності на основі запропонованої методики. Доведено необхідність визначення величини відповідного ефекту у системі «підприємства (фірми) — держава — посередники».
Keywords: діяльність зовнішньоекономічна; ефект комерційний; ефект бюджетний