Гидродинамический расчет подшипника скольжения для погружных электродвигателей - Курилов, А. Г.; Львов, Геннадий Иванович (НТУ "ХПИ", 2008)
Був проведен розрахунок підп’ятника ковзання, який працює у режимі рідинного тертя. Розрахунок побудован на гідродинамічній теорії змащування. Були отримані функції розподіляння тиску на підп’ятник, та ці данні використанні для визначення напружено деформованого стану.

Calculation of the sliding thrust bearing which works in a mode liquid friction has been carried out. Calculation is based on the hydrodynamic theory of greasing. Functions of distribution of pressure upon the bearing have been received, and this data is used for definition of the deflection mode.
Keywords: напряженно-деформированное состояние; деформация; гидродинамическое давление; уравнение Рейнольдса; подпятник