Ніобієвий катод для електрохімічного синтезу титану (III) сульфату в технології титану (IV) оксиду - Федоренко, А. О.; Кублановський, В. С.; Першина, Е. Д.; Федоренко, О. М. (НТУ "ХПІ", 2014)
Досліджено електродні матеріали, які мають низьку перенапругу виділення водню та кисню, високу стійкість у розчинах сульфатної кислоти, а також можуть бути перспективними для роботи при густині струму не менше 5,0 А/дм². Матеріалом аноду обрано сталь AISI-304 з покриттям MNO₂, катоду - ніобій (НБР-0), який має високі показники в електрохімічних процесах при pH < 7,0.
Keywords: перенапруга; водень; кисень; розчин; кислота сульфатна; струм; сталь; електрохімія