Інвестиційна привабливість вугільної промисловості України - Омельченко, Т. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті розглянуто проблеми пошуку альтернативних джерел енергії, покращення екологічного стану навколишнього природного середовища, а також розв'язання проблеми енергетичної залежності економіки і розумного використання природних ресурсів. Побудовано економіко-математичну модель прогнозування обсягів виробленої продукції, за допомогою якої розраховуються показники ефективності дегазації і утилізації шахтного метану і приймається рішення щодо вибору напрямку використання отриманих енергетичних ресурсів

In the article the problems of alternative energy sources searching, raising the ecological conditions of environment, and also energy dependence of economy and smart using of natural resources are analyzed. The economic-mathematical model of produced energy volumes forecasting is constructed. With help of the model are calculated measures of effectiveness of coal gas methane degassing and utilization and made a decision of direction for received energy resources using
Investment appeal of coal mine industry of Ukraine
Keywords: шахтний метан; оцінка; математична модель; диференційні рівняння; ефективність; дегазація; утилізація; котельня; coal-bed methane; estimation; mathematical model; differential equations; effectiveness; degassing; utilization