Управління квазістатичними процесами - Куценко, Олександр Сергійович; Коваленко, Сергій Володимирович (ФОП Панов А. М., 2024)
У монографії розглянуто питання математичного моделювання та аналітичного синтезу систем керування квазістатичними процесами. Отримано узагальнення першого та другого початків термодинаміки на багатовимірні квазістатичні процеси. Розглянуто конкретний приклад застосування отриманих результатів до розв’язання задачі аналітичного конструювання системи управління процесом згоряння в котельному агрегаті. Призначено для наукових та інженерно-технічних працівників, аспірантів та студентів.
Keywords: монографія; термодинаміка; квазістатичні процеси; стабілізація процесу згоряння; абстрактна теорія багатовимірних квазістатичних процесів; ентропія; енергетична міра впливу; досяжність