Забезпечення безпеки при інтеграції технологій відновлювальної енегетики в енергетичну систему післявоєнної України - Лобойченко, В. М.; Шевченко, Роман Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В роботі окреслено потенційні напрямки розвитку енергетичної галузі при відбудові України в післявоєнний період. Відзначено основні небезпеки, які можуть вплинути на довкілля та людину при застосуванні сучасних технологій відновлювальної енергетики, та варіанти їх мінімізації.

The work outlines the potential directions for the development of the energy industry during the reconstruction of Ukraine in the post-war period. The main hazards that can affect the environment and people when using modern technologies of renewable energy are noted, as well as options for their minimization.
Ensuring security in the integration of renewable energy technologies into the energy system of post-war Ukraine
Keywords: небезпеки; безпека людини; енергетична галузь; відновлювальна енергетика; довкілля; мікрогріди; енергоносії; hazard; energy industry; renewable energy; microgrids; environment; energy carrier