Дослідження розвитку функцій державного казначейства України в умовах транформаційних процесів державного управління коштами - Клітенко, І. Ю. (НТУ "ХПІ", 2011)
Стаття присвячена функціям органів Державного казначейства України при обслуговування місцевих бюджетів. Автором проведено аналіз та систематизовано функції Держказначейства за різними критеріями, запропоновано розширення функцій та повноважень казначейських органів при управління тимчасовими вільними коштами місцевих бюджетів, які акумулюються на єдиному казначейському рахунку.

The article is devoted the functions of organs of the State treasury of Ukraine at maintenance of local budgets. An author is conduct an analysis and the functions of State treasury are systematized after different criteria, it is offered expansion of functions and plenary powers of treasury organs at management of local budgets which are accumulated on the unique treasury account temporal free facilities.
Keywords: тимчасово вільні кошти; місцеві бюджети; єдиний рахунок; unique treasury account