Отримання бітумів з нафтових шламів - Мардупенко, Олексій Олександрович; Троценко, Олександр Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Розглядається одержання бітуму з нафтошламових залишків в лабораторних умовах. Отриманий дослідний зразок бітумної композиції та досліджені де які його фізико-хімічні властивості.

Consideration is given to the production of bitumen from oil shale residues in laboratory conditions. An experimental sample of bitumen composition has been obtained and some of its physical and chemical properties have been investigated.
Obtaining polymer-containing bitumen
Keywords: нафтовий шлам; полімери; композиція; бітуми; температура розмягчення; oil sludge; polymer; composition; bitumen; softening temperature